KEÇİ PEYNİRLİ, KURUTULMUŞ DOMATESLİ MAKARNA

Malzemeler

1 paket Arbella Plus Tricolor Makarna

200 gr kurutulmuş domates

200 gr keçi peyniri

50 gr çam fıstığı

1 orta boy kuru soğan

4 diş sarımsak

1 kaşık tereyağ

2 yemek kaşığı elma sirkesi

1 kaşık domates salçası

1 küp şeker

1 su bardağı su (makarnanın haşlama suyundan alınacak)

Zeytinyağı

Yapılışı

Makarnayı tuz eklenmiş bol suda, paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlayıp, süzün. (süzerken 1 bardak haşlama suyundan ayırın)

 

Kurutulmuş domatesleri üzerine kaplayacak kadar zeytinyağında 2 saat kadar bekletip yumuşatın.

Daha sonra bu yağdan 2 yemek kaşığı alıp tencerede kızdırın.

İnce doğranmış soğanı, sarımsağı ve ardından salçayı ekleyip kavurun2.

Küp şeker, elma sirkesi, 1 bardak haşlanmış makarnanın suyu ve yağını süzdüğünüz kurutulmuş domateslerinizi tencereye ekleyin. Orta ateşte 2 dakika pişirin.

Makarnanızı domatesli sosunuzla harmanlayın.

Çam fıstıklarını ayrı bir tavada tereyağında kavurun2.

Makarnanızı tabaklara alın. Doğranmış keçi peyniri, kurutulmuş domates ve kavrulmuş çam fıstıkları ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.