İTALYAN USULÜ İRMİKLİ KEK

Malzemeler

1 su bardağı Arbella Plus İrmik
200 gr ricotta peyniri veya tuzsuz lor peyniri
6 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya
1 adet limonun suyu
100 gr dondurulmuş frambuaz

Yapılışı

Bir kapta sütü ısıtın ve kaynamaya yakın irmiği ilave ediniz. İrmik sütü çekinceye kadar pişirin ve bir kenarda karışımı soğutunuz. Bir kapta süt, yumurta, vanilya ve limon suyunu çırpınız. En son peyniri ilave ederek karıştırınız. İrmikli karışımı ilave ederek karıştırınız. 9X13 cm’lik kek kalıbını hafif yağlayın ve karışımı ilave ediniz. Orta hararetli fırında 45 dakika pişiriniz. Alüminyum folyo ile kaplayarak bir gece buzdolabında bekletiniz. Üzerini dondurulmuş frambuaz ile süsleyip soğuk servis yapınız. .
Afiyet olsun.