ARPA ŞEHRİYELİ SOĞUK ÇORBA

Malzemeler

2 su bardağı Arbella Plus Glutensiz Mısır Makarnası (ARPA ŞEHRİYE)

2 su bardağı haşlanmış nohut

1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

6 küçük kase yoğurt

1,5-2 su bardağı su

3 diş sarımsak

¼ bağ nane

¼ bağ dereotu

2 kaşık zeytinyağı

Tuz

Yapılışı

Arpa şehriyeyi zeytinyağında kavurun2. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip pişirin.

Şehriyeye biraz tuz ekleyin; önceden haşlanmış nohut, yeşil mercimek ile karıştırıp soğumasını bekleyin.

Başka bir kapta yoğurt ve suyu iyice karıştırın. İçine ince kıyılmış dereotu, nane ve sarımsakları ekleyin.

Şehriyeli harcı ve yoğurt karışımını iyice karıştın.

Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.