HİNDİ KÖFTELİ, DOMATES SOSLU GLUTENSİZ MAKARNA

Malzemeler

1 paket Arbella Plus Glutensiz Burgu Makarna
Köfte için: 500 gr hindi kıyma
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı glutensiz galeta unu veya glutensiz un
1 büyük boy soğan (ince doğranmış)
5 diş sarımsak
60 gr rende parmesan peyniri
½ bağ yeşil soğan
½ bağ maydanoz
yarım çay kaşığı ince rendelenmiş taze zencefil
6 yemek kaşığı zeytintyağı
sıvı yağ
tuz
taze çekilmiş tane karabiber
Sos için;
1 su bardağı domates püresi
2 diş sarımsak
10 adet taze fesleğen yaprağı

Yapılışı

Arbella Makarnayı, 1 çay kaşığı tuz eklenerek kaynamış suda paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlayınız. Hindi kıymanın üzerine 2 yumurtayı kırın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı, soğan, sarımsak, maydanoz, yeşil soğan, karabiber, tuz, glutensiz galeta unu ve püre zencefili kıyma ile karıştırın. Tüm malzemeyi iyice yoğurup küçük yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri fırında yüksek ateşte pişirin. Domates sosunu hazırlamak için 2 kaşık zeytinyağında ince kıyılmış soğan ve sarımsağı çevirin. Üzerine domates püresini ekleyin. Sos koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Ocaktan almadan en son doğranmış fesleğen yapraklarını ekleyin. Süzdüğünüz makarnayı 2 kaşık zeytinyağı ile karıştırın ve tabaklara alın. Makarnanın üzerine domates sosunu gezdirin ve birkaç adet köfte ile servis yapınız.
Afiyet olsun.