GLUTENSİZ TAVUKLU MAKARNA SALATAS

Malzemeler

1 paket Arbella Plus Glutensiz Mısır Makarnası (KALEM KESME)

1 adet küçük boy göbek marul

3 adet tavuk göğsü

1 adet orta boy salatalık

2 adet yeşil soğan

2 adet kırmızı biber

50 gr (1/2 bağ) taze kişniş

50 gr fıstık ezmesi

½ limonun suyu

1 yemek kaşığı acı sos (acı biber sosu)

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı susam yağı

1 yemek kaşığı susam

Yapılışı

Makarnayı tuz eklenmiş bol suda paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlayıp, süzün. Buzlu suda 2 dakika bekletin ve tekrar süzün.

Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştın ve beklemesi için buzdolabına koyun.

Tavuk göğüslerini ızgara tavada, çok az yağla pişirin. Ardından ince ince dilimleyin ve soğumaya bırakın.

Göbek marulu kare kare doğrayın. Salatalığı uzunlamasına ince olarak doğrayın.
Kişniş, kırmızı biber ve yeşil soğanı küçük doğrayın.

Soğumuş makarna, ızgara tavuk ve tüm sebzeleri büyük bir salata kasesinde karıştırın.

Farklı bir kasede fıstık ezmesi, susam yağı, limon suyu, acı sos ve karabiberi karıştırın ve makarna salatamızın üzerine dökün.

Hafifçe harmanladıktan sonra üzerine susam taneleri serperek servis edin. Afiyet olsun.