GLUTENSİZ FIRINLANMIŞ SEBZELİ LAZANYA

Malzemeler

1 paket Arbella Plus Glutensiz Mısır Makarnası (LAZANYA)

2 adet patlıcan

2 adet kabak

3 diş sarımsak

 

Lazanya sosu için:

 

500 gr labne peyniri

2 yumurta

200 gr rendelenmiş parmesan peyniri

1 çay kaşığı muskat rendesi

 

Domates sosu için:

 

½ kg küp doğranmış domates

½ çay bardaği zeytinyağı

1 kucuk yemeklik dogranmis kuru sogan

3 diş sarımsak

1 doğranmış kereviz sapı

1 orta boy küp kesilmiş havuc

5-6 yaprak taze fesleğen

Çekilmis tane karabiber

2 adet kuru defne yaprağı

2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

Fırın sebzelerin hazırlanması

Patlıcan ve kabakları ince dilimleyin. Sarımsakları ikiye bölün. 1yemek kaşığı zeytinyağı sürülmüş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 240°C fırında 7-8 dakika pişirin.

 

Lazanya sosun hazırlanması

2 yumurtayı çırpıp, labne peyniri ve muskat rendesi ile karıştırarak macun kıvamına getirin.  

 

Domates sosun hazırlanması

Zeytinyağını genis bir tava içerisinde kızdırın. İnce doğranmış soğan ve sarımsakları 1 dakika kavurun2. Ardından küp doğranmış kereviz, havuç, tuz ve karabiberi ilave edip kavurmaya devam edin. 

Küp doğramış domates ve defne yapraklarını ilave edin ve suyunu çekene kadar domates sosunu pişirin. Defne yapraklarını sosun içinden alın. Tereyağı ekleyip tüm sosu blender’dan geçirin. En son ince doğranmış fesleğen yapraklarını ilave edin.  

 

Lazanyanın hazırlanması

Lazanyanın yapılacağı cam fırın kabının en altını domates sosla kaplayın.

Lazanyanın ilk katını domates sosun üzerine yerleştinin. Üzerine lazanya sosudan gezdirin ve fırınlanmış sebzeleri dizin.

Bu islemi 3 kat lazanya üst üste gelene kadar tekrarlayın.

Lazanyanınn en son katına bolca lazanya ve domates sosunu dökün. Fırın tepsininin üzerini alüminyum folyo ile kapatın.  Önceden ısıtılmış 240°C fırında 20 dak.pişirin ve daha sonra alüminyum folyoyu tepsinin üzerinden çıkarın. Frının ısısını 180 dereceye düşürün; rende parmesan peynirini serpip lazanyayı 10 dakika daha pişirin.