HİNDİ KÖFTELİ VE DOMATES SOSLU KALEM KESME

Malzemeler

Bir paket Arbella Plus Glutensiz Mısır Makarnası (BURGU)

 

KÖFTE İÇİN:
500 gr hindi kıyma

2 adet yumurta

2 çorba kaşığı glutensiz galeta unu veya glutensiz un

1 büyük boy soğan (ince doğranmış)

5 diş sarımsak

60 gr rende parmesan peyniri

½ bağ yeşil soğan

½ bağ maydanoz

Yarım çay kaşığı ince rendelenmiş taze zencefil

6 yemek kaşığı zeytinyağı

Sıvıyağ

Tuz

Taze çekilmiş tane karabiber

 

DOMATES SOSU İÇİN:

2 su bardağı domates püresi

1 adet küçük doğan

2 diş sarımsak

10 adet taze fesleğen yaprağı

Yapılışı

Makarnayı tuz eklenmiş  bol suda paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlayıp, süzün.

Hindi kıymanın üzerine 2 yumurtayı kırın.

2 yemek kaşığı zeytinyağı, soğan, sarımsak, maydanoz, yeşil soğan, karabiber, tuz, glutensiz galeta unu ve püre zencefili kıyma ile karıştırın.

Tüm malzemeyi iyice yoğurup küçük yuvarlak köfteler hazırlayın.

Sıvıyağda köfteleri kızartın.

Domates sosunu hazırlamak için 2 kaşık zeytinyağında ince kıyılmış soğan ve sarımsağı çevirin. Üzerine domates püresini ekleyin. Sos koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Ocaktan almadan en son doğranmış fesleğen yapraklarını ekleyin.

Haşlanmış makarnayı 2 kaşık zeytinyağı ile karıştırın ve tabaklara alın.

Makarnanın üzerine domates sosunu gezdirin ve birkaç adet köfte ile servis edin. Afiyet olsun.