EGE USÜLÜ CEVİZLİ MAKARNA SALATASI

Malzemeler

1 paket Arbella Plus Tam Buğday Makarnası (BURGU)

100 gr ceviz içi

120 gr beyaz peynir

½ adet kırmızı soğan

2  yemek kaşığı balsamik sirke

1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

1 diş sarımsak (ince ezilmiş)

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Çekilmiş tane karabiber

Yapılışı

Makarnayı tuz eklenmiş bol suda, paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlayıp, süzün. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp, soğuması için kenara alın.

Tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek, kıyılmış ceviz içlerini soteleyin.
Cevizin üzerine sirke, balsamik sirke, ince kıyılmış soğan, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi ilave edin.

Elde ettiğiniz harcı, ılık hale gelmiş makarna ile karıştırın.

Küçük parçalara ayrılmış beyaz peynir ve ceviz parçalarıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.