ENGİNAR KALPLİ ÜÇ RENK MAKARNA SALATASI

Malzemeler

1 paket  Arbella Plus Tricolor Makarna (KALIN KESME)

350 gr konserve enginar kalbi

300 gr bebek ıspanak

400 gr konserve ton balığı

8 adet çeri domates

½ demet dereotu (ince kıyılmış)

5-6 yaprak taze fesleğen (ince kıyılmış)

1 adet limon (suyu ve kabuklarının rendesi)

2yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Çekilmiş taze karabiber

Yapılışı

Makarnayı tuz eklenmiş bol suda, paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlayıp, süzün. Bol buzlu suda 2 dakika bekletip tekrar süzün, 2 kaşık zeytinyağı ile karıştırın ve soğumaya bırakın.

Enginar kalplerini ikiye bölün. Ispanakları yıkayıp temizleyin ancak doğramayın.

Dolaptan çıkardığınız makarna enginar kalbi, ton balığı, ince kıyılmış dereotu, fesleğen, baby ıspanak, zeytinyağı, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberle karıştırın.

Limon kabuğu rendesi ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.